Geert Grote Pen

Geert Grote Pen

grotepen
Logo van de organisatie Geert Grote Pen

© geertgrotepen.nl

De Geert Grote Pen wordt sinds het studiejaar 2010-2011 uitgereikt door de Geert Grote Alliantie. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan de beste masterscriptie filosofie, geschreven in het Nederlands. Voorwaarde is dat de student Nederlands als moedertaal heeft.

De prijs voor de beste scriptie bestaat uit een geldbedrag van € 2500, een volledige publicatie via de Deventer Universitaire Pers en luxe vulpen van de Firma Waterman. Deze firma stelt vijftig vulpennen beschikbaar: de Waterman Expert de Luxe voor de geselecteerde scripties en een Waterman Carène Contemporary Gunmetal voor de winnaar.

Meedoen

Wil je aanspraak maken op de Geert Grote Pen? Lees dan snel verder. Als je op of na 1 mei 2013 bent afgestudeerd in de wijsbegeerte, kun je jouw scriptie als PDF insturen naar het e-mailadres info@geertgrotepen.nl. De uiterste inleverdatum is 1 mei 2014. Voorwaarde is dat de scriptie volledig geanonimiseerd is. Dit bekent dus dat ook het vignet van de universiteit niet zichtbaar mag zijn.

Lees hier uitgebreid over hoe je mee kunt doen aan de Geert Grote Pen.

Eerdere winnaars

In 2011 werd de eerste Pen uitgereikt aan Michiel Meijer (Universiteit van Tilburg). Hij schreef de masterscriptie Nietzsche, Taylor en de tegengestelde krachten van de moraal. Een jaar later ging de prijs naar Lorenz Boeckhorst (Radboud Universiteit Nijmegen). Zijn masterscriptie wetenschapsfilosofie Het vernuft van de arts werd door de jury als beste beoordeeld.

Inschrijfgeld

De organisatie maakt kosten voor vermenigvuldiging en porti. Om dit te dekken vragen we deelnemers een inschrijfgeld van € 17,50. Dit bedrag moet worden overgemaakt op rekening IBAN NL43 RABO 0124 1629 67 t.n.v. Stichting Geert Grote Pen.

De uitreiking van de Geert Grote Pen voor het studiejaar 2013-2014 vindt plaats op vrijdag 20 juni 2014 in Deventer. Houd voor de exacte tijd en locatie onze website de komende maanden in de gaten.

Have your say