Nieuwe app met de 20 beste filosofische ideeën

Van de Blog

filosofie-app

Nieuwe app met de 20 beste filosofische ideeën


Filosofie Magazine lanceert binnenkort de applicatie ’20 beste ideeën’. Dit doet het vakblad zodat mensen snel toegang kunnen krijgen tot een schat aan informatie over filosofie. De redactie van het magazine heeft voor deze app de 20 beste ideeën uit de geschiedenis van de wijsbegeerte geselecteerd, die ook vandaag de dag nog van grote waarde zijn om onszelf en de wereld beter de kunnen begrijpen.

De ideeën die opgenomen zijn variëren van ‘de dood van God’ van Nietzsche tot ‘het scheermes van Ockham’. Deze laatste is een criterium om ware kennis te scheiden van onzin. Ieder idee wordt kort ingeleid met een stukje tekst, waarna de gebruiker twee artikelen uit het archief van Filosofie Magazine kan lezen over dit onderwerp. De app herbergt dus liefst zestig artikelen uit het blad. Daarnaast zijn er ook links gemaakt naar uitgebreide dossiers op de website, waar je nog veel meer artikelen, filmmateriaal en diverse animaties kunt bekijken.

Categorieën

De applicatie is opgedeeld in verschillende categorieën met ideeën. ‘In wat voor wereld leven we?’, ‘Wat kan ik weten?’, ‘Wat moet ik doen?’ en ‘Hoe kunnen we samenleven?’ zijn de onderwerpen die aan bod komen. Ieder idee is voorzien van een eigen symbool, dat ervoor zorgt dat het visueel herkenbaar een intuïtieve toegang geeft. Het technische gedeelte van de app is verzorgd door Carl Mangold.

Op dit moment is de applicatie alleen beschikbaar voor de iPad, met een minimale vereiste: iOS 6. Hij kost € 2,99 en je kunt hem hier downloaden.

Have your say